Sporten: Triathlon

Leeftijd: 29 jaar

Doel: Fitter worden en 1/4e Triathlons starten

Trainingen/week: 3 tot 4 keer in de week.

“Na 1 jaar is het veilig om te stellen: I’m back! … En dat wil ik zo houden….”

I’m back
Deze referentie is voor diegenen die in het verleden fanatiek hebben gesport en hulp zoeken van een coach om dit opnieuw op te pakken en vast te houden. Na 1 jaar kan ik zeggen: Dennis helpt je zelf de weg terug te vinden. Tijdens mijn lange studententijd ben ik veel met sport bezig geweest. Dit was in wisselende intensiteit en wisselend consequent. Aan het einde van mijn studie en na het begin van mijn werk ben ik dit tot mijn spijt steeds verder uit het oog verloren. Tijdens een voor mij heftige periode kwam Dennis met het aanbod me te helpen het sporten weer op te pakken. Een aanbod dat ik maar al te graag aannam. Voor een relatief klein bedrag en met oog voor mijn persoonlijke wensen/doelen, bouwde ik met Dennis stukje bij beetje mijn conditie op richting mijn doel 1/4 triathlon te kunnen voltooien. Dennis zijn filosofie bevalt mij goed: trainen in vaste periodes van 4 weken, opbouwend in 3 maanden en voornamelijk op lage intensiteit veel uren maken. Hierbij zag en voelde ik niet alleen vooruitgang, maar dit wist ik bovendien vol te houden. Ook als er door omstandigheden bepaalde trainingsdoelen niet gehaald konden worden, was er voldoende mogelijkheid tot flexibiliteit om zo andere doelen te creëren en halen. Middels FTP-testen, meetmomenten en wedstrijdjes weet Dennis mij mezelf te motiveren door te blijven gaan en ambitieuzere doelen te stellen. Na 1 jaar is het veilig om te stellen: I’m back! … En dat wil ik zo houden…

1 Comment on “Bob de Wilt

 1. 1 jaar later alweer: “I’m still here, or am I?”

  1 jaar later nu ruim 2 jaar onder de hoede van Dennis en is er veel veranderd. Dennis blijft me prikkelen en helpt mezelf uit te dagen. Consequentie blijkt de kracht van vooruitgang; met name consequent de goede dingen behouden en consequent zoeken naar nieuwe trainingsprikkels of nieuwe doelen.

  Inmiddels kijken we niet meer naar trainingen per week maar trainingsuren per week. Fasering is veranderd naar focus per maand naar focus per kwartaal.
  Trainingsplannen worden aangepast naar aanleiding van lichamelijke behoefte of wensen (bijvoorbeeld bij overbelasting).
  Op die manier zitten we nu op 6 tot 12 uur belasting per week.

  Nieuwe doelen: 1/2 triathlon komende zomer, deelnemen aan wedstrijden (verschil tussen A/B/C-wedstrijd)

  See you next year?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s