Sporten: Voetbal en wielrennen

Leeftijd: 29 jaar

Doel: de Granfondo Marmotte fietsen in 2021

Trainingen/week: 4-5x fietsen, 3x voetbal (maar nu even niet)

“Dennis heeft mij laten inzien wat het nut is van specifieke trainingen volgen en wat dat vervolgens doet met je prestaties.”

Als tiener fietste ik al af en toe met mijn vader en was dit een leuke hobby naast het hockeyen wat ik op dat moment deed. Tijdens mijn studie ben ik het fietsen helemaal uit het oog verloren tot een jeugdvriend van mij in 2018 mij vroeg om weer eens een rondje te gaan fietsen. Tijdens dit rondje heb ik de liefde voor de fiets herontdekt en ben ik steeds meer gaan fietsen. Waar dit in 2018 en 2019 nog af en toe was, werd het in 2020 steeds serieuzer. 

Voor 2021 heb ik mij als doel gesteld om de grandfondo Marmotte in juni te gaan fietsen. Een serieuze uitdaging (+/- 175km en 5.000+ hoogtemeters), waar uiteraard de nodige trainingsuren voor nodig zijn. Aangezien ik zelf pas net kom kijken bij het fietsen heb ik de hulp van Dennis ingeschakeld om mijn doel te bereiken. Ik heb Dennis via Reto (de wielervereniging van Arnhem) leren kennen en ik trainde vooral veel duurvermogen, maar weinig specifieke blokjes. Dennis heeft mij laten inzien wat het nut is van specifieke trainingen volgen en wat dat vervolgens doet met je prestaties. 

Ik heb een speciaal op mij afgestemd trainingsschema en Dennis geeft veel persoonlijke aandacht. Elke maand wordt het trainingsschema geëvalueerd en, waar nodig, aangepast. Ook doordeweeks stuurt Dennis regelmatig een berichtje hoe de training verlopen is. Wil ik zelf een bepaalde rit doen, dan is dit altijd mogelijk en wordt het trainingsschema waar nodig aangepast zodat ik niet teveel of te weinig doe.