In mijn tweede jaar ben ik de dames selectie gaan coachen. Dit was een selectie van 4 dames waarvan er uiteindelijk 2 in de wedstrijdboot geselecteerd zijn. Bij roeien heb je te maken met meerdere roeiers in een boot, iedereen binnen de ploeg heeft zijn eigen doel en trainingsbelasting nodig om verder te groeien. Ik was dan ook verantwoordelijk voor het uitwerken van de persoonlijke trainingsplannen, waarbij anderen meer het technische en communicatieve deel van het trainen en coachen op zich namen. Het was leuk om te zien hoe verschillende individuen doelen behaalden en piekten op het juiste moment!

Het coachen van dames is anders dan het begeleiden van mannen. Dit is een veel persoonlijkere aanpak, je wordt vaker verrast door prestaties. Ze zijn vaak sterker dan ze zelf denken, waar een man zich eerder overschat. Meer persoonlijke aandacht en oog voor detail maakt het een leuke uitdaging om vrouwen te begeleiden. Het moment dat ze dagelijks met elkaar trainen, al dan niet in dezelfde boot maakt de rivaliteit hoog. Dit maakte de spanning op wedstrijden leuk en bracht ze naar een hoger niveau!